Auto Olijnsma

Al sinds 1869 uw partner in mobiliteit!
Geschiedenis
1869 - Ruim 150 jaar geleden begonnen als dorpssmederij is het aan de Canterlandseweg in Giekerk eigenlijk altijd al een en al bedrijvigheid geweest. Via Oliestook apparaten voor de bakkerijen kwam vlak na de oorlog het onderhoud aan vrachtwagens die zich bezighielden met het afgraven van zand in de omgeving van Giekerk. In die tijd werden ook veel benzinemotoren omgebouwd naar petroleumvergassers. 1950 - Begin jaren 50 kwam het dealerschap van de legendarische Studebakker- vrachtwagens. De verkoop en  reparatie van personenwagens ging een steeds grotere rol spelen en in 1957 verdwenen de vrachtwagens van het toneel. Ook de landbouwmechanisatie speelde in die tijd een rol. In 1969 ging autobedrijf Olijnsma met Fiat in zee. Heden - Sinds 2002 is Auto Olijnsma lid van Bosch Car Service. Hierdoor blijven wij samen met Bosch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het autogebied. Vanaf 2010 zijn wij erkend Volvo Specialist geworden. Volvo heeft voor ons dan ook geen geheimen meer! En als kers op de taart zijn wij in 2018 verhuisd naar onze nieuwe en prachtige locatie aan de Rinia van Nautaweg 2b in Gytsjerk.

Team Auto Olijnsma

Deze mensen staan altijd voor je klaar!

Tina Nettinga

Receptioniste

Ik ben Tina Nettinga en woonachtig te Dokkum, gelukkig samen met mijn vriend en kinderen.
In 2016 begonnen bij Auto Olijnsma zonder enige ervaring in de autobranche, dat was zeker even zoeken naar de juiste balans tussen al die mannen! Door de ondersteuning van mijn collega’s en het volgen van een studie Techniek voor niet technici, wist ik mijn draai al gauw te vinden binnen het bedrijf.
Geen dag is hetzelfde, genoeg variatie en uitdaging. Ik kan echt genieten van de jeugd binnen ons bedrijf, de ontwikkeling en grote sprongen die zij doormaken in hun leven maak ik van dichtbij mee. Zij zijn de toekomst!
In mijn privé tijd ben ik het liefst tussen de paarden te vinden, bezoek ik graag concerten en mountainbike / bootcamp ik graag.
Hoogtepunt tot dusver is voor mij de nominatie Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar 2022! De kers op de taart.

Kees Bosma

Bedrijfsleider

Ik ben Kees Bosma, geboren in 1983 te Oentsjerk. Mijn carrière is begonnen bij Expert als installatie monteur.
Sinds mijn vroege jeugd ben ik al in contact met Gerrit en onze vriendschap is er nog steeds. Gerrit zijn activiteiten in het bedrijf werden steeds uitgebreider en zo kwam ik op mijn vrije maandag hem ondersteunen in de verkoop van auto’s. Tot op een gegeven moment Gerrit mij vroeg of ik bij hem kwam werken, die keus vond ik niet zo moeilijk! Ik ben begonnen met de receptie, daarna volgde de verkoop en alle overige zaken binnen het bedrijf. Op dit moment mag ik mij bedrijfsleider noemen van het beste Autobedrijf van Friesland! Hoe cool is dat!
Wat mij persoonlijk energie geeft is het contact met de klanten, de boost die ik krijg bij het sluiten van de deal en het prettig samenwerken met mijn collega’s.

Marco de Hoop

Werkplaatschef

Ik ben Marco de Hoop, geboren in 1976 te Leeuwarden. Mijn hele leven wonend in Noardburgum.
Aan moederskant waren er destijds 4 broers die in de autobranche actief waren, ik ging op mijn 13e de jongste broer van moederskant helpen met het poetsen en opknappen van auto’s. Al snel ging het poetsen en opknappen over in sleutelen. Ik ging in die tijd naar de Mavo in Burgum en aansluitend naar het Friesland College voor een opleiding tot automonteur. Dit was op basis van werken en leren. Een leerplek vinden was nog niet zo eenvoudig. Ik ging eerst los als fietsenmaker in Buitenpost. Na een halfjaar werd er een leerplek gevonden bij de Mitsubishi dealer in Leeuwarden bij Van den Berg. Hier ken ik Gerrit ook van. Na heel wat jaren daar gewerkt te hebben en door een overname daar ben ik terecht gekomen bij een onafhankelijk autobedrijf in Dokkum, deze ging dicht en zo kwam ik bij een Groothandelaar in Damwoude terecht. Na 3 jaar daar te hebben gewerkt ben ik in 2014 bij Olijnsma terecht gekomen.
Opleidingen in het kader van diagnoses stellen, is waar ik mij goed in thuis voel. Binnen Auto Olijnsma ben ik werkplaatschef en zit ik hier prima op mijn plek. Ik hoop u als klant in de toekomst nog lang van dienst te mogen zijn.

Peter-Jan de Jong

Marketing- en projectmanager

Leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Peter-Jan de Jong, bouwjaar 1998 en opgegroeid in Joure. Inmiddels woonachtig in dé sportstad van Fryslân: Heerenveen!

Na een succesvolle afstudeerstage bij Auto Olijnsma over een marketingvraagstuk vroeg Gerrit mij of ik het leuk zou vinden om te blijven ‘hangen’ waarbij ik een aantal mooie verantwoordelijkheden op mij mocht nemen. Zo gezegd, zo gedaan! Naast dat ik de on- en offline marketinguitd(r)agingen oppak, houd ik mij bij Auto Olijnsma ook bezig met uiteenlopende data-analyses, spring ik bij in de verkoop en bewaak ik de efficiëntie van een aantal processen. Mooi afwisselend dus!

Verder ben ik samen met Gerrit en 2 andere collega’s in de markt van boten gestapt. Ik ben operationeel verantwoordelijk voor Happywhale (elektrische sloepenverhuur), Yachtrental (4 Yachtcharters) en Elfsteden Vaarvakanties (elektrische houseboats). De rest van mijn tijd vul ik nog in met mijn eigen online marketingbureau (PM Media). Ook houd ik van sport; ik loop fanatiek hard en zit iedere thuiswedstrijd bij de beste voetbalclub van Nederland op de tribune; sc Heerenveen!

Liam van der Kooi

Technisch specialist en APK keurmeester

Ik ben Liam van der Kooi ben geboren in 2000 op 29 december te Groningen. Inmiddels woon ik 10 jaar in Friesland (Hardegarijp) en ben alweer sinds 2018 werkzaam bij Auto Olijnsma.
Vorig jaar heb ik mijn diploma 1e autotechnicus gehaald en recent heb ik de opleiding tot technisch specialist afgerond. Binnen Auto Olijnsma krijg ik de kans om verder te groeien in het vak. Ik ben iemand die graag aan het werk is en ben altijd bezig met mijn toekomst. Het leukste vind ik storingen oplossen, hoe lastiger hoe leuker. De weg naar de oplossing kan soms even duren maar een oplossing is er altijd. Ook vind ik het leuk om aan oudere technieken te werken, dit wordt grotendeels niet meer geleerd op school. Dat maakt het juist leuk om te doen. Gaarne weg leer ik steeds meer over de oude en moderne auto techniek. Dat houdt het leuk.

Hielke-Jan Boorsma

Verkoop

Mijn naam is Hielke-Jan Boorsma en ben met mijn vrouw en 2 kinderen woonachtig in Feanwalden. Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij Auto Olijnsma te Gytsjerk. In de jaren voor Auto Olijnsma heb ik bij Renault gewerkt als autoverkoper, maar mijn roots liggen in de kledingconfectie. Op mijn 17e ben ik begonnen als verkoper bij een kleine plaatselijke sportwinkel, om vervolgens in 2000 de stap als storemanager te maken. Opgeteld ben ik ongeveer 20 jaar werkzaam geweest in deze branche. Het omgaan met mensen tijdens de verkoop is waar ik energie van krijg. Kom ik u ook snel tegen bij auto Olijnsma? Graag tot ziens.

Wietse Muurling

2e Monteur

Hallo! Ik ben Wietse, geboren in 2003 en kom uit Leeuwarden. Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn opleiding als eerste autotechnicus. Ik volg sinds augustus 2022 een werk- en leertraject bij Auto Olijnsma. Direct vanaf de start van deze periode merkte ik al dat ik hier goed op mijn plek zou zitten dankzij een jong team en een mooie moderne werkplaats. Ik word hier goed opgeleid zodat ik alle puntjes van het leuke monteurvak kan leren.

Auke Venema

Administratie

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Auke Venema en ik woon met mijn gezin in Gytsjerk. Sinds 2018 ben ik werkzaam bij Auto Olijnsma. Door mijn affiniteit met auto’s voel ik mij in een inspirerende omgeving van de automotive sector. Ik ben de man van de financiële administratie. Er zijn vele interessante uitdagingen door onze uitgebreide activiteiten bijvoorbeeld met import en export. Het spreekt mij enorm aan om de accounting te verzorgen en waar nodig te finetunen bij de voortgang van de afwisselende financiële processen. Privé volg ik Formule 1 meer dan veertig jaar en studeer hobbymatig diverse Europese talen.

Sytze Boskma

1e monteur

Ik ben Sytze Boskma geboren in 2002 te Leeuwarden. In 2020 begonnen bij Auto Olijnsma werken en leren. In 2019 eerst nog stage gelopen bij Auto Olijnsma, ik wist toen al vrij vlot dat ik hier wel zou willen werken. Ik zie mijn toekomst hier zeker zitten en wil mij hier graag verder doorontwikkelen. Inmiddels heb ik de opleiding tot 1e monteur afgerond en ben nu bezig met de opleiding tot technisch specialist.

Gerrit Klopstra

Algemeen directeur

Ik ben geboren in 1981 en getogen te Gytsjerk. Afkomstig uit een arbeidersfamilie waarbij van jongs af aan, door vader en broer, de liefde voor autotechniek werd meegegeven. Nog steeds woonachtig in de Trynwalden, met vriendin en onze twee zonen.

De schoolbanken werden door mij niet versleten, na 1 dag MTS ging ik over tot een opleiding werken en leren. Op 15-jarige leeftijd werd er een stageplek bij de Mitsubishi dealer vd Berg te Leeuwarden geregeld. Van de familie van der Berg kreeg ik de mogelijkheid om te gaan werken in het autobedrijf, waar ik veel van het vak heb geleerd en een prachtige tijd heb gehad.
Na enkele jaren mocht ik, als vervanging van mijn met pensioen gaande oom Melle Faber, aan de slag bij Auto Olijnsma als monteur. Daar kreeg ik van Klaas Olijnsma verder de mogelijkheden om opleidingen af te ronden, zoals 1e monteur, diagnose specialist en Apk. Olijnsma senior was ook vaak nog aanwezig, hij heeft mij ook veel bijgebracht. Of er nu mensen met een paard aankwamen of een badkuip, alles werd ingeruild voor een andere auto. “Ze gaan hier de deur niet uit zonder auto Gerrit”, dit was zijn streven en daar hield ik mij steevast aan.

Een eigen onderneming was langzaam in de maak en in 2008 startte ik in een loods in Aldtsjerk om in de weekenden aan mijn eigen bedrijf te kunnen werken. Twee jaar later werd dit de hoofdzaak en was ik van plan om verder te gaan met mijn eigen onderneming en afscheid te nemen van Auto Olijnsma. Maar toen kwam de overname van Auto Olijnsma op mijn pad en zijn we sinds 2010 gegroeid van 2 naar 10 medewerkers.

Mijn visie is altijd geweest om het bedrijf tot alle mobiliteitsdoeleinden uit te breiden, zodat we de klant alles zelf aan kunnen bieden. Dit in een bedrijf waar vertrouwen en plezier voorop staat. Dat doel hoop ik nog jaren met ons team voort te zetten!

Grytsje Hogerhuis

Receptioniste

Meer informatie volgt…

Job van Veen

1e monteur

Meer informatie volgt…

Jij misschien?

Aanstormend Talent

Wil je bij ons stage lopen? Of zoek je een nieuwe uitdaging in werkverband? Stuur ons dan een e-mail met je CV en motivatie!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

info@autoolijnsma.nl

Auto Olijnsma

Nieuw of occasion, van import tot verkoop of van onderhoud tot reparatie.
Bij Auto Olijnsma bent u aan het goede adres!