Auto Olijnsma
Jouw Elektrische Auto Specialist!

Wist je al dat Auto Olijnsma specialist is in hybride en elektrische voertuigen? Maar liefst 75% van ons aanbod is een elektrisch of hybride voertuig. Om die reden kennen wij als geen ander dergelijke auto’s en kun je naast hybride en elektrische occasions ook bij ons terecht voor onderhoud aan je elektrische auto en uiteraard al je vragen.

Lees verder

Ervaring, kennis en apparatuur: speciaal voor jouw elektrische auto

Net zoals een auto op fossiele brandstof, heeft jouw hybride of elektrische auto ook geregeld onderhoud nodig. Het onderhoud aan een elektrische auto gaat net even wat anders in zijn werk. Hoewel in een hybride auto ook een brandstofmotor zit, gaat het bij een volledig elektrische auto alleen nog maar om elektrische componenten zoals een accu en elektromotor. Hier is kennis en speciaal apparatuur voor nodig. Er is namelijk hoogspanning aanwezig, waardoor het onderhoud niet zonder risico is. Bij Auto Olijnsma hebben wij ervaring, kennis en de juiste apparatuur om jou en je elektrische auto goed van dienst te zijn. Je auto is in veilige handen bij Auto Olijnsma.

Lees meer

Het onderhoud bij een elektrisch voertuig 

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Ook zijn er vaak reparaties nodig aan mechanische onderdelen. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er in principe minder onderhoud nodig is. Toch zijn er evengoed zaken die gecontroleerd moeten worden zoals de accu, de remvoering en het koelsysteem.
Is jouw voertuig compleet elektrisch? Dan moet bijvoorbeeld ook de software geregeld bijgewerkt worden. Bij Auto Olijnsma hebben we hier alle ervaringen mee.

Onderhoud afspraak maken

Accu

De accu is een van de meest cruciale onderdelen van een elektrische auto. Zonder een goed functionerende accu, rijdt de auto niet. Laat daarom geregeld je accu controleren! Tijdens de controle wordt de accu nagekeken op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. Het is van belang dat je deze controle bij een gespecialiseerde garage laat uitvoeren, dit in verband met de hoge stroomwaarde en dat het onderhoud aan uw elektrische auto niet zonder gevaar is. Auto Olijnsma is die gespecialiseerde garage.

Accu afspraak maken

Remvoering

Elektrische auto’s genereren regeneratieve energie. Dit houdt in dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat, vertraagt de auto. Door het minimale gebruik van remschijven loop je het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneert. Wij adviseren om zo nu en dan mee te remmen, ondanks uw elektrische auto dit automatisch voor u doet. Mocht er een keer een noodsituatie voorkomen, dan is het uiteraard van belang dat de remvoering het optimaal doet. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren wij ook de remschijven.

Koelsysteem

Elektrische componenten in elektrische voertuigen zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Om deze componenten koel te houden, hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem. Teveel warmte kan namelijk niet alleen hoge reparatiekosten opleveren, maar kan ook brand veroorzaken. Daarom wordt ook het koelsysteem gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt.

Meer weten over het onderhoud aan je hybride of elektrische auto? Of direct je auto laten onderhouden door ons? Neem dan contact op of plan eenvoudig je afspraak.

Voorkom hoge reparatiekosten en gevaarlijke situaties, laat je auto onderhouden door de specialist in Gytsjerk en omstreken! Plan direct een afspraak in de online planner.

Maak een afspraak

Belangstelling in een elektrische auto? Bekijk hier ons aanbod!

Bekijk ons aanbod