Auto Olijnsma
Uw Elektrische Auto Specialist!

Wist u al dat Auto Olijnsma specialist is in hybride en elektrische voertuigen. Voor onderhoud, al uw vragen en occasions kunt u bij ons terecht. Wij staan graag voor u klaar. 

Lees verder

Ervaring, kennis en apparatuur: speciaal voor uw elektrische auto

Net zoals een brandstof auto, heeft ook uw hybride of elektrische auto geregeld onderhoud nodig. Het onderhoud aan uw elektrische auto gaat net wat anders in zijn werk. Hoewel in een hybride auto ook een brandstofmotor zit, gaat het bij een volledig elektrische auto alleen nog maar om elektrische componenten zoals een accu en elektromotor. Hier is kennis en speciaal apparatuur voor nodig. Er is namelijk hoogspanning aanwezig, waardoor het onderhoud niet zonder risico is. Bij Auto Olijnsma hebben wij ervaring, kennis en de juiste apparatuur om u en uw elektrische auto goed van dienst te zijn.

Lees meer

Het onderhoud bij een elektrisch voertuig 

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Ook zijn er vaak reparaties nodig aan mechanische onderdelen. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er in principe minder onderhoud nodig is. Toch zijn er evengoed zaken die gecontroleerd moeten worden zoals de accu, de remvoering en het koelsysteem.
Is uw voertuig compleet elektrisch? Dan moet ook de software geregeld bijgewerkt worden.

Onderhoud afspraak maken

Accu

De accu is een van de meest cruciale onderdelen van uw elektrische auto. Zonder een goed functionerende accu, rijdt de auto niet. Laat daarom geregeld uw accu controleren! Tijdens de controle wordt uw accu nagekeken op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. Het is van belang dat u deze controle bij een gespecialiseerde garage laat uitvoeren, dit in verband met de hoge stroomwaarde en dat het onderhoud aan uw elektrische auto niet zonder gevaar is.

Accu afspraak maken

Remvoering

Elektrische auto’s genereren regeneratieve energie. Dit houdt in dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat, vertraagt de auto. Door het minimale gebruik van uw remschijven loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Wij adviseren om zo nu en dan mee te remmen, ondanks uw elektrische auto dit automatisch voor u doet. Mocht er een keer een noodsituatie voorkomen, dan is het van belang dat uw remvoering het optimaal doet. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren wij ook uw remschijven.

Koelsysteem

Elektrische componenten in elektrische voertuigen zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Om deze componenten koel te houden, hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem. Teveel warmte kan namelijk niet alleen hoge reparatiekosten opleveren, maar kan ook brand veroorzaken. Daarom wordt ook uw koelsysteem gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt.

Meer weten over het onderhoud aan uw hybride of elektrische auto? Of wil u uw auto laten onderhoud door ons? Neem dan contact op of plan vandaag nog uw afspraak.

Voorkom hoge reparatiekosten en gevaarlijke situaties, laat uw auto onderhouden door de specialist in Gytsjerk en omstreken! Plan direct een afspraak in de online planner.

Maak een afspraak

Als u belangstelling heeft in een elektrische auto kunt u hier ons aanbod bekijken.

Bekijk ons aanbod