Auto Olijnsma
Uw Elektrische Auto Specialist!

Wist u al dat Auto Olijnsma specialist is in hybride en elektrische voertuigen. Voor onderhoud, al uw vragen en occasions kunt u bij ons terecht. Wij staan graag voor u klaar. 

Lees verder

Ervaring, kennis en apparatuur: speciaal voor uw elektrische auto

Net zoals een brandstof auto, heeft ook uw hybride of elektrische auto geregeld onderhoud nodig. Het onderhoud aan uw elektrische auto gaat net wat anders in zijn werk. Hoewel in een hybride auto ook een brandstofmotor zit, gaat het bij een volledig elektrische auto alleen nog maar om elektrische componenten zoals een accu en elektromotor. Hier is kennis en speciaal apparatuur voor nodig. Er is namelijk hoogspanning aanwezig, waardoor het onderhoud niet zonder risico is. Bij Auto Olijnsma hebben wij ervaring, kennis en de juiste apparatuur om u en uw elektrische auto goed van dienst te zijn.

Lees meer

Het onderhoud bij een elektrisch voertuig 

Bij het onderhouden van uw hybride of elektrische auto controleren wij onder andere de accu, remvoering en het koelsysteem. Bij een volledig elektrische auto kijken wij ook naar software-updates.

Accu

Zonder een goed werkende accu rijdt uw auto niet. Wij controleren uw accu op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden.

Remvoering

Door de regeneratieve energie die de elektromotor opwekt, ontstaat er weerstand. Hierdoor vertraagt de auto automatisch en gebruikt u de remschijven minder. U loopt het risico dat de remschijven na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren door het weinige gebruik. Echter, is het belangrijk dat de remmen goed blijven functioneren, mocht er zich een noodsituatie voordoen.

Koelsysteem

Het is belangrijk dat de elektrische componenten in uw auto worden gekoeld. Door teveel warmte kan niet alleen hoge reparatiekosten ontstaan, maar ook brand. Dit wilt u voorkomen. Daarom wordt bij ons ook uw koelsysteem gecontroleerd.

Voorkom hoge reparatiekosten en gevaarlijke situaties, laat uw auto onderhouden door de specialist in Gytsjerk en omstreken! Plan direct een afspraak in de online planner.

Maak een afspraak

Als u belangstelling heeft in een elektrische auto kunt u hier ons aanbod bekijken.

Bekijk ons aanbod